20.12.2014 09:55

Andra månaden

Idag fortsätter det roliga att göra julmat. Vi har kanske lite mer vegetariskt på julbordet, eftersom dottern varit vegetarian sen hon var 12. Och jag har varit det till och från, ända sen dess också. Idag ska jag göra en rätt, som finns i Anna Bergenströms kokbok, Pillas mozarellagratäng och en roquefortröra, som ska klickas på endiver. Jag skriver in båda i receptdelen. Mozarellagratängen är supergod, den kan ätas varm eller ljummen. Riktigt härliga smaker och något bra är att den kan frysas, och förberedas. Något som passar bra till jul, då man har så mycket mat att laga. Mannen gör sillen idag, jag äter ju fisk men dottern får sill gjord av lätt uppkokt skivad aubergine. Den skäres i sillbitsstorlek och läggs i de olika lagar eller röror som man vill ha. Det blir kanonbra och det är faktiskt svårt att känna någon skillnad. 

Dottern har med sig en sk*nka från Astrid och aporna, den smakar väldigt likt fläskkött, den där lite syrliga smaken som det köttet har. Förut var den sk*nkan glutenfri, men tyvärr har de, liksom många andra vegetariska producenter, rent gluten i sina varor. Det är för jäkla tråkigt, att de använder så mycket gluten i sina varor. Men det är väl billigt och kanske går det att få mer likt originalet, även om jag tyckte att tex den glutenfria sk*nkan smakade väldigt likt. Det finns ju vegetariskt bacon nuförtiden tom. Något annat nytt som inte fanns förr är storkornskaviar på alger och vi brukar bjuda på ägghalvor med majonäs, räkor och just storkornskaviar. Så det är kul. Tom vanlig kaviar kan man få som vegetarisk nu.

Sen ska jag göra lite olika rawfoodgodisar. Har inte bestämt vilka än. Jag skriver in receptet på dem också i receptdelen. 

Idag har vi ätit potatismos (jag utan mjölk men med lite smör) och stekt strömming, spenat, riven morot och en cremefraischedressing med bla dill samt lingonsylt. Det var mumsigt.

—————

Tillbaka


Kontakt

Min bästa hälsa