Femte dagen med Mindfulness och rotfruktsgryta
I natt sov jag bara mellan halv fyra till halv fem, efter att jag varit uppe och tagit lite morfin. Sen reikade jag i två timmar, och då somnade jag också. Jag hade tid hos min kurator på reumatologen på Mölndal idag, redan kl tio, så jag var tvungen att ta morfinet, annars hade jag inte orkat. Det visade sig att hon gått på kurs just på Mindfulnesscenter, i jobbet då. Så det var intressant. Vi pratade en del om detta med Mindfulness. Sen berättade hon om något som hette Livskraften som fanns i Härryda kommun. Det var ett samarbete mellan kommunen och vårdcentralen. De hade massa roliga aktiviteter. Bla medicinsk yoga, pilates, andra kurser och föreläsningar om olika hälsoproblem. Det ska jag kolla upp, de hade en gratis prova-på-dag med medicinsk yoga i kväll mellan 18-19, men idag är jag så dålig och trött så jag orkar inte. Jag ska eventuellt ringa den sjuksyster som ledde kursen. Annars gjorde jag pilates på Spenshult, det var också bra. Detta finns i Göteborg och Partille också tex, under annat namn.
Igår åt vi en Rotfruktsgryta från boken Grönt, det var helt enkelt olika rotfrukter. Jag tog kycklingfilé i också, som jag skar i strimlor och brynde först, sen tog jag, kålrot, palsternacka, persiljerot, potatis, purjo och skar i tärningar. Sen brynde jag dem också, i lite smör och olivolja. Det skulle man inte göra, men det blir godare. De fick koka tills det blev mjukt, potatis i sist. Krydda och strö hackad persilja över, så var det en himla god senapskräm man skulle ha till. Jag lägger in den bland recepten vid lunch och middag. Den kan man ha till alla grytor som inte har någon särpräglad smak, utan behöver ett lyft. Jag hoppas jag får sova i natt, för jag blir helt slut efter en sömnlös natt, nuförtiden, och så är jag himla dålig i kroppen också och mina vibrationer och tinnitus är jobbiga. Gnäll, gnäll, gnäll!
Hittade ett bra recept på Mandelmjölk, jag har lagt i blöt 100 g oskalade mandlar och tänker att det ska räcka till ca 7,5-8 dl mjölk, enl receptet blir mandelmjölken mer krämig ju längre den groddas. Nu får den groddas i över 12 timmar, det blir bra. Vet ej vad jag ska söta med riktigt, men har en himla massa fikon i kylen. (Skulle göra så mycket rawfoodgodis i jul, som inte blev av, så risken är att jag använder den. Jag har gjort mandelmjölk förut, men utan blötläggning, och den blev väldigt god. ska bli spännande, hoppas den klarar av att värmas i vår kaffemaskin, så jag kan göra mig en latte, när andan faller på.
Här är länken till sidan: https://www.tasty-health.se/2014/08/hemgjord-mandelmjolk.html
—————