Gluten eller kräksjuka
Nu har jag förstått att jag ätit fel stekta inlagda strömmingar, de med glutenströbröd på. Mannen tror att det är därför jag blev så sjuk. Men jag tvekar, jag brukar bara få ont i magen de få gånger jag fått i mig gluten. Denna våldsamma maginfluensa verkar lite överdrivet. Om det är gluten som är orsak till min sjuka, så smittar jag iaf inte. Jag förstår visserligen inte hur jag har smittats, kanske när vi var på Rusta, hon som satt i kassan kanske var sjuk. Men jag är ändå skeptisk till glutenteorin. Nu ska jag gå upp och sen göra första mindfulnessövningen, det är också en kroppsscanning. Det verkar som man gör det de första dagarna. Men det känns bra. Sen blir det gröt. Jag förbereder gröten dagen innan eller någon timma innan. Havregryn, havssalt och en msk nyponpulver får ligga och dra. Sen har jag solrosfrön och dadelströ på, kanske ska ta lite psyllumfrö också, som får dra med det andra. Bra för magen. Och så någon växtmjölk, just nu hasselnötsmjölk, men jag ska som sagt göra sesammjölk idag, med min julklapp. Jag har alltid känns att min mage har med min reumatiska sjukdom att göra.
Jag har haft ont i magen i hela mitt liv, ända sen jag var bebis, pga glutenintollerans. Det vet jag nu, för jag fick diagnosen jan -94. Jag tror att det kan ha skadat mig, att gå så länge med denna sjukdom. Jag hade fruktansvärda magplågor som barn, vet att jag kunde ligga en hel natt i magplågor, men jag togs aldrig till doktorn. Jag åt otroligt mycket mat som barn, ung och vuxen och var smal. Jag fick ju ingen direkt näring så det satte sig inte. Efter jag fått diagnosen och slutat med gluten har jag gått upp över tio kilo. Och jag äter mindre nu än förr, är helt enkelt inte lika hungrig. Och tur är väl det, annars hade jag varit riktigt stor.
—————