DESSERTER

AIP VARM FRUKTSALLAD MED KOKOSGRÄDDE, så himla gott

Sätt ugnen på 200* Gör en härlig fruktsallad, med banan, äpple, apelsin, päron mm. Skär i lagom stora bitar och lägg i ugnsfast form. Strö över kokossocker och du kan också hälla över lite rinnande honung eller lönnsirap. Sätt in i ugnen och låt stå ungefär 20 minuter. Då är alla frukter härligt mjuka och det söta har smält in i frukten. Servera med Garants kokosgrädde, som är färdigvispad i paketet. Eller om du hellre vill ta någon annan, (varför vill man det? ;o)

 

PALEO UGNSBAKADE ÄPPLEN MED MANDLAR OCH LÖNNSIRAP 4 port
4 fasta äpplen
1 1/2 dl finhackade mandlar
75 g rumsvarmt ghee
2 msk kokossocker
1/2 msk mald kanel
1/2 krm salt
Lönnsirap eller agavesirap
Till servering Garant kokosgrädde (färdigvispad i paketet från kylen) lite honung, eller om du vill ha vaniljsmak
Sätt ugnen på 200*C. Skär av ett lock på äpplena och kärna ur. Ställ i ugnsfast form. Blanda mandel med ghee, kokossocker, kanel och salt.
Tryck ner blandningen i hålet, sätt på locket och ringla över lönnsirap.
Baka i mitten av ugnen ca 30 min tills äpplena är mjuka. Servera med vispad (gärna Garant) kokosgrädde smaksatt med lite honung. (Eller vanilj om du hellre vill det.

 
MJÖLKCHOKLADGLASS 2 port

AIP utan äggulor, men med kokosgrädde. Paleo med äggulor utan kokosgrädde.
2 skivade frysta bananer
1 msk carobpulver
1 tsk äkta vaniljpulver
2 msk lönnsirap
2 äggulor (Paleo) eller 1/2 dl kokosgrädde (aip)
Lägg allt utom äggulorna, om du använder det,  i matberedaren. Eller vad du nu använder. När allt är välblandat, häll i äggulorna under gång, annars fryser och stelnar de. Servera gärna med bär. Om du återintroducerat äggulor, så blir glassen mycket krämigare med äggulor i. 


LAKRITSGLASS

2 skivade frysta bananer

1,5 dl frysta blåbär
1 msk lakritspulver
1 tsk äkta vaniljpulver
2 msk lönnsirap
2 äggulor (Paleo) eller 1/2 dl kokosgrädde (aip)
Lägg allt utom äggulorna, om du använder det,  i matberedaren. Eller vad du nu använder. När allt är välblandat, häll i äggulorna under gång, annars fryser och stelnar de.  Om du återintroducerat äggulor, så blir glassen mycket krämigare med äggulor i. 


 

LILLY JOHANSSONS AVOKADOGRÄDDE riktigt gott något jag åt när jag var vegan

1 st mogen avokado

½ eko banan

Lite lönnsirap

Lite rent ekologisk vaniljpulver, finns att köpa små burkar utan socker i

Skeda ur avokadon och lägg i matberedare eller mixerbägare. Lägg även i banan, lite lönnsirap, lite vaniljpulver och lite, lite vatten. Mixa det till en slät massa och smaka av om det behövs mer lönnsirap eller vanilj. Serveras till fruktsallad eller andra desserter.