Snacks och liknande

Rostade kastanjer detta fullkomligt älskar jag

Sätt ugnen på 225*C. Lägg grovt salt i en ugnsfast form. Skär ett kryss i toppen på kastanjerna. Ställ dem i saltet. Låt dem vara i ugnen i 20 min, känn med en potatissticka så de är mjuka. Skalet ska ha öppnat sig som en blomma. Servera dem med ghee och lite salt. Supergott! 

 

Kassavachips våran ICA har tagit in kassavarot. Superbra!

Observera att kassavaroten är giftig som rå. Den innehåller blåsyra. Och måste kokas, den är en viktig basföda i tex Sydamerika och Afrika, äts som potatis. Nästa gång ska jag testa att göra kokbananchips.

Skala kassavaroten och skiva i tunna skivor. (Gör rent kniv och skärbräda noga, som vid kyckling). Lägg skivorna i kokande lättsaltat vatten. Koka tills de är lagom mjuka. Mina blev lite för mjuka, känn med en sticka. Lägg upp på hushållspapper eller en handduk och torka. 

Lägg i några msk kokosolja i en kastrull och smält den. När den är riktigt het lägg i kassavaskivorna. Tag lite åt gången, så de blir friterade på båda sidorna. Jag la i alla och då blev inte alla lika gyllene. Tag upp dem med en hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper. Salta lätt på dem