Frukost

AIP Frukost finns bild i bildgalleriet

100 g kallrökt lax
1 mogen avokado
någon god frukt
Enkelt och gott
 

PANNKAKOR PALEO, enkla

1 banan

2 ägg

Ev lite salt

Mosa bananen ordentligt, och vispa i äggen, tillsätt ev lite salt om så önskas. Smält lite ghee eller kokosolja i stekpannan, och klicka i smeten. Stek på bägge sidor. Servera med bär, paleosylt (bär mosat med honung) eller 

PANCAKES ca 15-20 beroende på storleken

Supergoda lite sega (som det ska vara) pancakes. Jag har provat att göra våfflor av smeten, det gick bra. Det blev mjuka våfflor i mitt järn. Sen testade jag att lägga en baconbit i varje håla i plättlaggen. Låt steka en stund på båda sidor och häll pancakessmet över. Stek på vanligt sätt. Jättegott med lite lingonsylt till.
1 banan
2 ägg
1 dl valfri mjölk, jag tog mandel
1 dl potatismjöl (är AIP)
1 tsk bakpulver
1 krm salt
något fett att steka i, jag tog ghee
Mosa bananen och vispa ihop med äggen. Häll i mjölken under vispning, blanda potatismjöl, bakpulver och salt. Häll i under vispning, och vispa bort ev klumpar. Häll något fett i plätt- eller stekpannan. Häll i smeten och stek som vanliga plättar. Servera som jag med lönnsirap och ghee, bär eller paleosylt. 

 

KOKOSYOGHURT AIP

Sätt ugnen på lägsta värme, jag satte på 30* och lägg in en skärbräda. Sen tar du en glasburk som rymmer drygt 500 ml, slår in den i dubbla lager bubbelplast, även botten och tejpa fast. Ta sedan en större burk med lock, där konservburken får plats. Häll varmt vatten i den. 
Värm upp 500 ml Garant kokosmjölk till 90 grader, ställ sedan kastrullen i kallt vatten i diskhon. Låt temperaturen gå ner till 42 grader. Häll då i innehållet i 3 kapslar probiotika, jag använder Renew life, Ultimate Flora som jag köper hos iHerb. Den innehåller 30 miljarder mjölksyrebakterier, och sex strängar. 
Vispa i kapslarnas innehåll i den 42 gradiga kokosmjölken. Och häll den i konservburken och skruva på locket. Häll ut det varma vattnet ur ytterburken. Ställ konservburken i den burken, sätt på det yttre locket. Ställ allt på skärbrädan, i ugnen och slå tex om en yllesjal omkring. Stäng luckan och stäng av ugnen. Låt stå över natten eller ca åtta -tio timmar, när jag doppade en sked i yoghurten i morse, så fastnade den så fint som den ska göra, och smakade lika gott som vanligt. 
Ställ sedan in allt i kylen, efter kanske åtta timmar kan du kolla din yoghurt. 
Lycka till! 

INLAGD SILL AIP
En burk inläggningssill, det var tre sillfiléer i min burk. Man kan naturligtvis köpa salt sill och vattna ur också. 
Ättikslag:
1/2 dl ättika 24% eller 
1 dl ättikssprit 12%
3 dl vatten
1 dl björksocker
1/2 stor gul lök
Lite finhackad dill
1/2 tsk hela vitpepparkorn
1/2 tsk hela kryddpepparkorn
1 tsk hela nejlikor
1-2 lagerblad
Häll av spadet och skölj av sillfiléerna. Krossa pepparn, koka upp lagen, med kryddor, den skivade löken och socker. Häll upp i en bunke och låt den kallna. Skär sillen snett i bitar och lägg den i lagen. Täck bunken med plastfolie, och ställ i kylen. Låt den dra i lagen i 12 timmar. 
 
KYCKLINGSOPPA AIP 
5 dl benbuljong
olivolja
5 dl kycklingkött eller ca 2-3 kycklingfilléer
Rotsaker, ta de du tycker om tex
1 kålrot
1-2 palsternacka
1 bit rotselleri
3-4 morötter
2 gula lökar
4 stjälkar bladselleri
2 lagerblad
örtkryddor som du tycker om
1 tsk salt och ev lite svartpeppar
skär kycklingköttet i lagom bitar och bryn dem lätt i olivolja och eller ghee, lägg dem i en stor gryta. Skala och skär under tiden lök och rotsakerna i lagom bitar. Lägg kycklingen i grytan, och bryn sen rotsakerna och löken lätt. Detta behöver du inte göra, men det blir godare så tycker jag. När du brynt allt, häll i grytan. Häll över benbuljongen, om det inte täcker helt så häll på lite vatten. Låt det stå och sjuda tills rotsakerna är mjuka. Låt svalna och frys sedan in i lagoma frukostportioner. Jag tar ca 450 g och häller i burkar, ställer in  i frysen. Sen på kvällen tar jag ut och in i kylen och värmer upp på morgonen.