Frukost
AIP Frukost finns bild i bildgalleriet
PANNKAKOR PALEO, enkla
1 banan
2 ägg
Ev lite salt
Mosa bananen ordentligt, och vispa i äggen, tillsätt ev lite salt om så önskas. Smält lite ghee eller kokosolja i stekpannan, och klicka i smeten. Stek på bägge sidor. Servera med bär, paleosylt (bär mosat med honung) eller
PANCAKES ca 15-20 beroende på storleken
Supergoda lite sega (som det ska vara) pancakes. Jag har provat att göra våfflor av smeten, det gick bra. Det blev mjuka våfflor i mitt järn. Sen testade jag att lägga en baconbit i varje håla i plättlaggen. Låt steka en stund på båda sidor och häll pancakessmet över. Stek på vanligt sätt. Jättegott med lite lingonsylt till.
1 banan
2 ägg
1 dl valfri mjölk, jag tog mandel
1 dl potatismjöl (är AIP)
1 tsk bakpulver
1 krm salt
något fett att steka i, jag tog ghee
Mosa bananen och vispa ihop med äggen. Häll i mjölken under vispning, blanda potatismjöl, bakpulver och salt. Häll i under vispning, och vispa bort ev klumpar. Häll något fett i plätt- eller stekpannan. Häll i smeten och stek som vanliga plättar. Servera som jag med lönnsirap och ghee, bär eller paleosylt.
KOKOSYOGHURT AIP
Sätt ugnen på lägsta värme, jag satte på 30* och lägg in en skärbräda. Sen tar du en glasburk som rymmer drygt 500 ml, slår in den i dubbla lager bubbelplast, även botten och tejpa fast. Ta sedan en större burk med lock, där konservburken får plats. Häll varmt vatten i den.
Värm upp 500 ml Garant kokosmjölk till 90 grader, ställ sedan kastrullen i kallt vatten i diskhon. Låt temperaturen gå ner till 42 grader. Häll då i innehållet i 3 kapslar probiotika, jag använder Renew life, Ultimate Flora som jag köper hos iHerb. Den innehåller 30 miljarder mjölksyrebakterier, och sex strängar.
Vispa i kapslarnas innehåll i den 42 gradiga kokosmjölken. Och häll den i konservburken och skruva på locket. Häll ut det varma vattnet ur ytterburken. Ställ konservburken i den burken, sätt på det yttre locket. Ställ allt på skärbrädan, i ugnen och slå tex om en yllesjal omkring. Stäng luckan och stäng av ugnen. Låt stå över natten eller ca åtta -tio timmar, när jag doppade en sked i yoghurten i morse, så fastnade den så fint som den ska göra, och smakade lika gott som vanligt.
Ställ sedan in allt i kylen, efter kanske åtta timmar kan du kolla din yoghurt.
Lycka till!
Ättikslag:
1/2 dl ättika 24% eller
1 dl ättikssprit 12%
3 dl vatten
1 dl björksocker
1/2 stor gul lök
Lite finhackad dill
1/2 tsk hela vitpepparkorn
1/2 tsk hela kryddpepparkorn
1 tsk hela nejlikor
1-2 lagerblad
Häll av spadet och skölj av sillfiléerna. Krossa pepparn, koka upp lagen, med kryddor, den skivade löken och socker. Häll upp i en bunke och låt den kallna. Skär sillen snett i bitar och lägg den i lagen. Täck bunken med plastfolie, och ställ i kylen. Låt den dra i lagen i 12 timmar.