Fisk

LJUMMEN LAXSALLAD MED AVOKADO AIP 

Så himla gott
4 ca 500 g benfria laxfiléer 
2 ,5 msk dijonsenap
1,5 msk olivolja
3 msk hackad dill
1 tsk salt gärna havssalt i flingor
l

nymald svartpeppar

1/2 isbergssalladshuvud
300 g babyspenat
3 tomater
2-3 dm gurka
2 avokado 
Citron eller lime
Sätt ugnen på 200*. Lägg laxen, med köttsidan upp, om den har skinnet kvar, i ett ugnsfast fat. Blanda ihop dijonsenap, olja, dill, salt och peppar. Bred blandningen på köttsidan på laxen. Sätt in i ugnen i 10 min. 
Gör under tiden salladen, skär sallad och spenat i mindre bitar. Skär även tomat och gurka i lagom bitar. Salta och peppra. Dela avokadon och skeda ur. Och lägg på toppen. Pressa citron eller lime på. Tag bort ev skinn på laxen och skär den ljummen, i lagom bitar och lägg på salladen.
5
Blanda runt, några dillvippor på. 
Servera med extra citron och kanske något AIP-bröd eller kex. Jag tog mina goda knapriga AIP-kex, mycket smaskigt.